A lágy lézer kezelés hatásai


A lágy-lézer kezelés terápiás hatásai Az elmúlt 50 évben számos klinikai tanulmányt és klinikai vizsgálatot végeztek, melyek alátámasztották a lágy-lézeres kezelések jótékony hatásait. Az alábbi listában összefoglaltuk a szélesebb körben tanulmányozott és megismert biológiai folyamatokat.

Fájdalom csillapítás


A lézerterápia fájdalom csillapító hatása több biológiai folyamaton alapul:

 1. Blokkolja a fájdalom ingerületek átvitelét a sérült testrész és az agy között. Ezáltal csökkenti az ideg érzékenységet és jelentősen csökkenti a fájdalomérzetet.
 2. Csökkenti a sérült testrészben a gyulladást és a duzzanatot. Ezeknek nem “csak” a fájdalom csillapításában van szerepük, hanem a gyógyulást is elősegítik.
 3. Fokozza az endorfinok és enkefalinok termelését illetve felszabadulását, melyek természetes fájdalomcsillapító vegyi anyagok a szervezetünkben, ezáltal csökkentik a fájdalomérzetet.
Mozgásszervi betegségek decor 1.

Gyulladás csökkentés


A lézerterápia hatására kitágulnak kisebb artériák és nyirok erek. Ez a megnövekedett értágulat lehetővé teszi, hogy a duzzanatot (ödémát) okozó folyadékgyülem hatékonyan eltávozzon a sérült területekről. A nyirokerek kitágulása továbbá javítja a nyirokkeringést, mely elősegíti ezt a létfontosságú gyógyulási folyamatot. Ez a biológiai mechanizmus a magyarázata, hogy a véraláfutás miért gyógyul rendkívül gyorsan a lézerterápia hatására.

Gyorsabb sebgyógyulás


A lézerterápia serkenti a fibroblasztok termelődését, melyek szükséges építőelemei a kollagén termelésnek. A kollagén az a lényeges fehérje, mely elengedhetetlen a régi szövetek megújulásához illetve a sérült szövetek gyógyulásához. A lézerterápia kollagén termelést fokozó hatása miatt rendkívül hatékony nyílt sebek és égési sérülések kezelésében.

Betegségek, kórképek, felhasználási területek


Fokozott szöveti regeneráció és sejt növekedés


A terápiás lézerek által kibocsájtott fotonok mélyen behatolnak a testünk szöveteibe és stimulálják az egyes sejtek energiatermelési központjait (mitokondrium). Ez a folyamat lehetővé teszi, hogy a sejtek gyorsabban tudják felvenni a tápanyagokat és kiüríteni a salakanyagokat. Ezért a sérült szövetek gyorsabban regenerálódnak, mely elősegíti az ín, ínszalag és az izmok gyógyulását.

Javuló vérkeringés


A lágy-lézer terápia jelentősen elősegíti az új kapillárisok (parányi vérerek) képződését a sérült szövetekben. A több kapilláris több vért tud szállítani a sérült területekre, mely gyorsítja a gyógyulást és a regenerációs folyamatokat, így a sebek gyorsabban összeforrnak és a hegképződés csökken.

Fokozott anyagcsere


A lézersugárzás komoly hatást gyakorol az egyes vérsejtekre is. A lézerfény jelentősen megnöveli a vörösvérsejtek oxigén és tápanyag szállító kapacitását. Ez lehetővé teszi a sejtek fokozott energiatermelését, anyagcseréjét, ezáltal regenerációját és bizonyos enzimek hatékonyabb termelését. Ennek hatása érezhető az egész szervezetben és nem csak kizárólag a lézerfénnyel kezelt területeken.

Fokozott idegi működés


 1. Sérülés után a lézerterápia felgyorsítja az idegi kapcsolatok regenerációját, így csökken az idegek gyógyulásához szükséges idő.
 2. Ezen felül fokozza az idegrostokon továbbított jelek erősségét, mely általánosan javítja az idegek és izmok működését. Ez a két folyamat a magyarázata, hogy a lézerterápia miért ennyire hatékony az idegsérülések tüneteinek (éles fájdalom, zsibbadás, bizsergés, égő érzés) enyhítésében.

Hegszövet képződés csökken


A lézerterápia csökkenti a vágások, égési sérülések és műtétek utáni túlzott hegszövet képződést (rostos kötőszövet), mivel javítja a sérült terület vérellátását, elősegíti a salakanyagok hatékony eltávolítását, ezért gyorsítja a gyógyulási folyamatot. A gyorsabb gyógyulás mindig kevesebb hegszövet képződést eredményez.

Javuló immun folyamatok


A lézerfény fotonjait közvetlenül elnyelik a kromoforok (színhordozó molekuláris enzimek a sejtekben), amelyek megtalálhatók szervezetünk legtöbb sejtjében. A lézerfény elnyelődése aktivál bizonyos enzim folyamatokat, melyek beindítják az ATP termelődését. Az ATP (adenozin-trifoszfát) az egyetlen és legfontosabb formája az energiának, mely működtet minden kémiai reakciót, a szervezet minden sejtjében. A megnövelt energiatermelés következménye a gyorsabb, hatékonyabb működés és regenerálódás, különösen igaz ez az immunrendszer-specifikus sejtekre. Ez a fokozott hatékonyság segíti az immunrendszert, hogy legyőzze a nem kívánatos mikrobákat és kórokozókat.

US National Library of Medicine National Institute of Health: Biological Effects of Low Level Laser Therapy - Farivar S, Malekshahabi T, Shiari R. Biological Effects of Low Level Laser Therapy. J Lasers Med Sci 2014;5(2):58-62

How does LLLT work? - http://www.thorlaser.com/LLLT/how-does-LLLT-work.htm

Safe Laserrel kezelhető betegségek


Mozgásszervi betegségek

fájdalomcsillapítás, ízületi-, izom-, ínhüvely-gyulladások, reumatikus fájdalmak, porckopás…

Sportsérülések

izomhúzódás, zúzódások, vérömlenyek, csonttörés, izom és ínszalag sérülések

Bőr problémák

ekcéma, bőrgyulladások, övsömör, herpesz, hámsérülések, horzsolások, vágások, égési és fagyási sérülések

Fülpanaszok

gyulladás, fájdalom, viszketés, fülzúgás

Kozmetikai problémák

pattanások, gyulladások, ráncok…

Safe Laserrel kezelhető betegségek

Allergia, asztma, szénanátha, légúti gyulladások

tüneteit enyhíti ill. megszünteti

Orrbevilágítással kezelhető betegségek

megszünteti a vörösvértestek káros összetapadását, javítja a vérkeringést, szerveink vérellátását és jelentősen csökkenti az infarktus esélyét.

Fogászati problémák

fogfájás, gyulladás, fogínysorvadás és vérzés, szájnyálkahártya sérülések

Cukorbetegség

fekélyes sebek gyógyítása

Kontraindikációk (Ellenjavallatok) 


 • Ismeretlen eredetű fájdalmas területet NE kezeljen!
 • A Safe Laser készülékek kivizsgált betegek esetén, orvos által diagnosztizált kórképekben alkalmazhatók.
 • Csak 18. életévét betöltött kompetens személy használhatja a lézereket!
 • Kisbabák és kisgyermekek esetében ne alkalmazza az orrnyálkahártya bevilágításának módszerét a relatívan túl erős fény miatt, ami a szemet irritálhatja!
 • Terhes nőknél az alhas és az orrnyálkahártya ill. csecsemőknél a nyitott kutacsok besugárzása tilos a vérbőség (esetleges veszélyes) fokozódása miatt !!!
 • Tilos a készülék használata súlyos véralvadási gondoktól szenvedő személyek esetében is!
 • Ne világítsa: a rosszindulatú daganatok területét, a pajzsmirigy és a mell területét, és a gombás bőrfelületeket.
 • Festékes anyajegyek direkt besugárzása veszélyes lehet, mivel rákmegelőző állapotnak minősül.
 • A lézerekkel szándékosan a szembe és a szemkörnyékére ne világítson!

Safe Laser videók


Ízületek kezelése: Dr. Mester Ádám (PhD. Radiológus osztályvezető főorvos)

A lágylézer működése, biostimulációs hatása és története:
Dr. Mester Ádám (PhD. Radiológus osztályvezető főorvos)

Safe Laser ortopédiai felhasználása: Dr. Rodler Endre (Ortopédsebész főorvos - Semmelweis Egyetem)

Fül-, orrgégészeti felhasználás: Dr. Fülöp Györgyi (Fül-, orrgégész és audiológus szakorvos)

Safe Laser Orvosi tapasztalatok

Vevői tapasztalatok

1. Mozgásszervi betegségek


Degeneratív kis ízületi gyulladás

Degeneratív kisízületi gyulladás

50 éves múltam. Fiatal koromban 8 évig zongoráztam, amit azért kellett abbahagyni, mert az ujjaimban ízületi deformáció támadt. Mindkét kezem alkalmatlanná vált a finom mozgásokra (pl. markolás, letenyerelés, újság lapozása, varrótű megfogása…) és állandó fájdalmak jelentkeztek minden fogó mozgásnál.

Több, mint 30 év után már nem reménykedtem a gyógyulásban, amikor egy ismerősöm ajánlotta a Safe Laser készüléket. A kezem kisízületeit lézerrel kezeltem. Az első kezelések után a „megszokottól” eltérő fájdalmak jelentkeztek, ami kb. az 5. kezelésnél elmúlt. 1 hónap kezelés után a fájdalom szinte teljesen megszűnt, kisízületeim fellazultak, könnyebben mozognak. Erősítő tornagyakorlatom közben nagy csodálkozásomra, le tudtam tenyerelni, nem kellett a kezemet ökölbe szorítani.  Ezt rengeteg fizikoterápiás kezeléssel sem lehetett elérni, a kezem mindig ugyanolyan merev maradt és a fájdalom is mindig visszatért.

A lézeres készülék használatát minden sorstársamnak ajánlom, megváltás lesz az életében!

Pozsgainé Kadosa Annamária
vállalkozó (orvosi műszerek javítása)

Carpalis alagút syndroma gyógyítása Safe Laser 500 Infrával

Carpalis alagút syndroma gyógyítása Safe Laser 500 Infrával

Súlyos carpalis alagút syndroma alakult ki a kezeimbe 3 hónapja. Sajnos a változó kor sok nőnél okozza ezt a kellemetlen és fájdalmas betegséget. Most látom, hogy mennyire népbetegség ez a syndroma. Sok fiatalnak is van az internetezéstől.

A tünetei, hogy az ujjak elkezdenek zsibbadni, majd állandósul ez az állapot, később fájdalmassá is válik. Éjjel sokszor felébredtem, hogy teljesen elhalt a kezem. Érzéketlenné válik az ujjak vége és nekem már sokszor a tollat is elengedték az ujjaim, finomabb dolgokat egyáltalán nem éreztem, pl: szalvéta fogása. Ezt az ízületek megvastagodása okozza a csuklóban húzódó carpalis alagútban, aminek következtében az idegek összenyomódnak. Kaptam rá fizioterápiás kezelést, amikor az izmokat kis áram ütéssel stimulálják. Nekem még rosszabb lett. Utána olvastam és sajnos senki nem kecsegtetett más megoldással, mint a műtét, ami 2 hét teljes használhatatlanságot 4 hét gyógyulást jelent.

Ezután kezdtem el kezelni a Safe Laser 500 Infrával a csuklómat. Négy kezelés után (5-5 percig) mindkét kezemnek javult az állapota és fájdalmam már egyáltalán nincs!!! A kezelések óta már végig alszom az éjszakákat. Már csak az ujjaim vége zsibog. Persze tudom, hogy még jó pár kezelés kell, de már ez is csodálatos eredmény. Remélem megtudom úszni a műtétet, mert egy hónap jobb kéz használata nélkül számomra elképzelhetetlen.

Köszönet nektek!

Telkes Kati
Vásárlói levél

Sebgyógyítás lézerrel

Sebgyógyítás lézerrel

A hüvelykujj – körfűrész csatából a körfűrész került ki győztesen.

Csontig körbevágtam az ujjam, amit a sebész ügyesen körbe varrt, hogy nem veszítsem el.

Már a kötésen keresztül elkezdtem világítani naponta 2x a Safe Laser 150-nel.

A fájdalmat hatékonyan csökkentette a lézer és kb. 1 hónap után már ennyit javult az ujjam!!!

A sebész nem hitt a szemének. (Sajnos a sebészeten csak homályos képre futotta az erőmből)

Csányi Zsolt - nyomdász
Vásárlói levél

Ízületi gyulladás, porc és csigolyakopás

Ízületi gyulladás, porc és csigolyakopás

Tisztelt Rózsa Tamás Úr!

Pár nappal ezelőtt vásároltam Öntől egy Safe Laser 500-as készüléket. Szeretném megosztani Önnel a készülékkel kapcsolatos tapasztalataimat.

Már négy éve vannak, tűrhetetlen fájdalmaim  különböző ízületi gyulladások, porckopások és csigolya kopások eredményeként. A diagnózis lumbágó isiásszal és ágyéki gerincsérvvel.

Nemrég a sorozatos gerincműtét előtt még egy csípő protézist helyeztek kilátásba. Amit természetesen nem szeretnék.

Szerencsémre az interneten rátaláltam az Önök által forgalmazott Safe Laser 500-asra amit meg is vásároltam.

Nagy meglepetésemre már az első két kezelés után elmaradtak az állandó kínzó fájdalmak és az éjszakai vádli görcsök. A harmadik-negyedik kezelés után már (amit 4 éve nem tudtam megtenni), fájdalom nélkül tudtam végigdolgozni az egész napot. Egész a kezelésig nem voltam képes a lábam a küszöb szintig sem felemelni és papucsba bújni kapaszkodás nélkül, amit most meg tudok tenni és a térdem a derekamig felbírom emelni.

Ha nem velem történik, ezt nem hiszem el. Tudom, hogy ez még nem a tünetmentes gyógyulás, mert ahhoz még sok-sok kezelés kell, de hogy ilyen hamar elmúljanak a fájdalmaim és tudjak egész nap tevékenykedni fájdalom nélkül ez óriási eredmény. Hogy ilyen eredményeket lehessen elérni pár kezelés után, erre nem számítottam.

Nagyon köszönöm Önöknek, hogy visszaadták az életkedvemet és a hitet a gyógyuláshoz, amiben már nem bíztam.

Kívánok Önöknek jó egészséget és sok sikert a további munkájukhoz.

Erlichné Szórádi Éva
Nyugdíjas

Mozgásszervi rehabilitáció stroke után

Mozgásszervi rehabilitáció stroke után

Betegem 2013-ban került a sürgősségi osztályra strokekal.

A CT baloldali agykamrában vérzést igazolt. A neurológiai osztályon stabilizálták, de jobboldali végtagjai jelentősen gyengültek, karját nem tudta mozgatni.

Egy év rehabilitációval a jobb lába viszonylag helyre jött, de karját továbbra sem tudta használni.

2015 január 5.-én kezdtük meg a Safe Laser 500 Infra készülékkel a kezelését, az idegpályák lefutása mentén. Az első eredmények február közepén jelentkeztek, a beteg vállból meg tudta emelni a kezét és az ujjai is kicsit elkezdtek mozogni.

A 3. hónapra ugrásszerűen felgyorsult a gyógyulása. Kezét már a feje fölé is fel tudta emelni, vastagabb dolgokat már újra meg tud fogni és az üvegnek a kupakját is le tudja csavarni a korábban béna kezével.

A Safe Laser használatával (egyéb betegségeknél is) 5 hónap alatt több sikerélményt értünk el a fizikoterápiás rendelőben, mint 28 év munkája alatt.

H. A. Tünde
fizikoterapeuta

Sarokcsont gyulladás

Jné Z. Györgyi

66 éves elmúltam. Március óta szó szerint szenvedtem, járás képtelen voltam egy sarokcsontgyulladás miatt, mely az egészségügy által biztosított terápiák (pásztázó lézerkezelés, fizikoterápiák, pakolások és gyulladásgátló krémek) ellenére is makacsul tartotta magát, az eddigi mozgékony életvitelemet lehetetlenné téve.

A reumatológus előrevetítése szerint a következő lépés ortopédián injekciós kezelés, szteroidok, végül kétséges kimenetelű műtét lett volna a rám váró program, melytől nagyon ódzkodtam.

11 nappal ezelőtt került hozzám egy Safe Laser 500 Infra készülék, mellyel naponta 2 alkalommal kezeltem a sarkam 3 legfájóbb pontját, melytől ma reggelre a sarkam teljesen fájdalom mentes lett. Bármilyen pózban állok rá, vagy lépkedek akár göröngyös, kerti talajon is, sőt unokám emelgetése során sem érzek semmilyen fájdalmat. Nem ámítás, a készülékkel való néhány kezelés hatására nyilván megszűnt a gyulladás, a fájdalomból semmi nem maradt.

Hálás vagyok a feltalálóknak, hiszen rövid időn belül visszakaptam a szokásos mozgásomat.

Jné Z. Györgyi
vásárlói levél

Rheumatoid Arthritis (sokízületi gyulladás)

Tisztelt Safe Laser Medical!

Rheumatoid Arthritis (sokízületi gyulladás) kínjait viselem. 64 éves vagyok, hosszú ideje gyötörnek a betegségre jellemző panaszok, különösen a hideg idő beköszöntével.

A fizikoterápiás kezelések egyre rövidebb ideig voltak hatásosak.

A mozgásom beszűkült, nehéz volt a tisztálkodás, öltözködés, bevásárlás és a környezetem rendben tartása.

2016-ban már hallottam az otthon is végezhető lézeres terápiáról és 2017 áprilisától módom nyílt egy Safe Laser készülék használatára.

A Safe Laser 500-as készülékkel másnaponta kezeltem és kezelem a

 • sarkakat
 • térdeket
 • vállakat
 • könyököket
 • csuklókat jobb és baloldalon egyaránt 1-1 percig

Ha a kéz- vagy lábfejnél erősebb a fájdalmam, akkor az érintett részeken is használom a készüléket szintén egy percig.

Már 90-nél is több kezelésen vagyok túl és bár tudom, hogy a RA visszafordíthatatlan és csupán átmeneti javulás érhető el, de már szívesen és könnyebben megyek hosszabb sétákra, mert könnyebb a járás, az öltözködést, tisztálkodást, takarítást is meg tudom oldani egyedül.

Még az is nagyon pozitív tapasztalatom, hogy az immunrendszerem is felerősödött, mert – már december van – nem folyik az orrom, nem vagyok náthás, ami eddig ősztől tavaszig minden évben gyötört.

Köszönettel tartozom a Safe Laser létrehozójának és gyártóinak, forgalmazóinak, mert nekem nagyon sokat javított az állapotomon.

Jászdózsa, 2017 december.

Paksi Éva
64 éves nyugdíjas

2. Sportsérülések


Sportsérülések rehabilitációja

Kiss Gergely

30 éves pályafutásom alatt már kamaszkorom óta küszködök kisebb-nagyobb sérülésekkel, hol a túlterheltség, hol edzésen vagy mérkőzésen történt behatások miatt. Nagyon jó orvosok kezei alatt gyógyulhattam az évek során, sok módszert kipróbáltam.

Úgy tűnik, hogy legutoljára kipróbált lézeres kezelés, a Safe Laser 500 Infra segítségével egy nagyon hatékony gyógyulásnak indult meg a vállam. Panaszmentes vagyok, 38. életévemben az első osztályban játszom még a Honvédban. Nagyon örülök, egy erős két hónapos kezelést csináltam végig, és azok a fájdalmak, amik voltak a vállamban a különböző mozdulatoknál, lövő- és úszómozdulatoknál, konditeremben és sokszor még éjszaka is, azok elmúltak.

Panasz nélkül tudok edzeni és játszani, ez nagyon fontos ebben az életkorban, de azt hiszem, hogy ez fontos lett volna már fiatalabb koromban is.

Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó tapasztalata

Csonttörés gyógyítása Safe Laser-rel

Csonttörés gyógyítása Safe Laser-rel

Június 23-án esés következtében darabosan tört a vállcsontom, szerencsére a helyén maradt, nem mozdult el. A traumatológián megröntgenezték, majd rögzítő kötés… stb.

Az esés napján már lézerezni kezdtem a vállamat, karomat a Safe Laser 500 Infrával.

Az egy hetes kontroll után saját felelősségemre egy levehető kötést kaptam. Folyamatos lézerezés mellett 3 hét után óvatosan használni kezdtem a sérült bal karomat is.

A lézerezésnek köszönhetően aug. 10-től, gyógytorna nélkül is tökéletesen tudom használni a karom, illetve annyit pontosítok, hogy úszni nem tudok, de a háztartási munkát, a 2 éves unokát, a kerti kapálást teljeskörűen, fájdalom nélkül el tudom látni.

Már számolni sem tudom, hány esetben segített rajtam a lézerkészülék. Az elviselhetetlen fájdalommal járó sarokcsontgyulladást, a térdemben a porckopást, legutóbb a csonttörést gyógyította. 67 évesen nem vagyok ücsörgésre kényszerítve, hanem élhetem tovább fájdalom mentesen a fiatalkori, mozgékony életformámat.

Ismét csak megköszönni tudom Önöknek!

Minden jót kívánva küldöm baráti üdvözletemet az egész Családnak

J.Z. Györgyi
Vásárlói levél

Izom szakadás, sportsérülések

Izom szakadás, sportsérülések

A múlt nyáron a barátainkkal egy szabadtéri családi pikniket szerveztünk, ahol egy sok mozgást igénylő játékot tűztünk programra. Amikor rám került a sor, bemelegítés nélkül indultam el, de pár lépés után villámcsapásszerűen elestem, mert a bal combomban elszakadt az egyik hátsó izom.

Huszonévesen már volt egy hasonló sportsérülésem, ami igencsak rossz emlék maradt, mert akkor több mint 6 hónapig tartott a gyógyulás. Kétségbe estem, mert közel a 70-hez, mire is számíthatnék most a gyógyulásnál. A lábam térdnél hamar bevérzett, megduzzadt, járni se nagyon tudtam. Ekkor ajánlotta fel a Safe Laser 150 készüléket az egyik barátom, mivel a klinikai tapasztalatok szerint az ilyen típusú sérüléseknél nagyon felgyorsítja a gyógyulást.

Némi szkepticizmussal fogadtam a javaslatát, de nem éreztem kockázatát a próbának. Javaslata alapján naponta kétszer 3-5 percig használtam a készüléket a sérülés helyén és a bevérzett területeken.

Szinte hihetetlen, de már egy hét után felszívódtak a bevérzések, a fájdalom minimálisra csökkent, a harmadik hét végére a lábam ismét tökéletesen rendbe jött. A sebész orvosom, aki több hónapos gyógyulást prognosztizált, csodának titulálta a háromhetes gyógyulást.”

M. András
nyugdíjas önkormányzati képviselő

3. Bőrproblémák


Sebgyógyítás Safe Laser 500 Infra készülékkel

Sebgyógyítás Safe Laser 500 Infra készülékkel

60 éves férfi lábán kiterjedt, nem gyógyuló fekély alakult ki keringési rendellenesség miatt.

Naponta 1x kezeltük a lábát Safe Laser 500 Infra készülékkel, pontonként 5 perc kezelési idővel, végigpásztázva a sebes területet.

5 hónap kezelés után már szépen begyógyult a fekély.

Vásárlói levél

Gyógyszer mellékhatás következtében kialakult bőrszövet elhalás, fekélyek

Gyógyszer mellékhatás következtében kialakult bőrszövet elhalás, fekélyek

Feleségemnek genetikai alapon protein C hiánya van, ami véralvadási rendellenességeket okoz.

18 évesen fogamzásgátló szedés miatt mélyvénás trombózisa lett. Ekkortól folyamatosan syncumart kellett szedjen, aminek hosszútávon szövetelhalások a melléktünetei.

Szüléskor (1985) ismét trombózisa lett, majd tüdő-embólia alakult ki, pedig a terhesség alatt és után folyamatos injekciókat kapott.

2009-ben ki nem derített, de valószínűleg gyógyszer allergiás tünetek miatt, kiütések lettek az egész testen, de főleg a lábszáron.

Ödémára hajlamos láb, a perifériás keringés sokszor elégtelen, hajszáleres bevérzések…

2010-től egyre kiterjedtebb fekélyek alakultak a boka tájékán, melyek semmilyen kezeléssel nem gyógyultak.

A genetikai rendellenesség miatt a gyógyszereket, melyek a szövetelhalást és a többi bőrproblémát okozták nem lehetett abbahagyni.

Ekkortól jött be a képbe a Safe Laser 150.

A mindennapos lézerkezelés hatására néhány hét után javulásnak indultak a sebek és kb. egy év után megszűnt minden nyílt fekély a lábon és azóta sem tértek vissza!

Rengeteget javított a lézer feleségem életminőségén!

K. Antal
állattenyésztési üzemmérnök

Csecsemő ill. kisgyermekkori bőrproblémák

Csecsemő ill. kisgyermekkori bőrproblémák

(Pelenka kiütés, verejtékmirigy gyulladás…)

„20 hónapos Dani babánknak nyáron ijesztően csúnya, gennyes kiütések lettek az arcán és a popsiján. A háziorvos egy szteroidos kenőcsöt írt fel, amit a gyógyszerészünkkel való beszélgetés után nem szívesen kentem volna a picire ilyen nagy kiterjedt felületeken.

Szerencsére akkor már ismertük a Safe Laser készüléket, mert otthon már többféle problémára használtuk a családban. Gondoltam, hogy mielőtt a gyógyszeres kenőcsöt elkezdem alkalmazni, kipróbálom a lézeres készülékünket, mert tudtam, hogy gyulladásos bőrproblémáknál kifejezetten ajánlott.

Napi 2x használtuk a Safe Laser 150-as készüléket egy-egy felületen 3-4 percig és 2 nap után látványos javulást tapasztaltunk. Folytattuk a kezelést és kb. 1 hét alatt a hólyagok, kiütések teljesen megszűntek és a sebek is hegmentesen gyógyultak.

Nagyon örültem, hogy nem kellett végül a szteroidos kenőcsöt használni.”

(a fénykép eredeti és már a félig gyógyult állapotban készítettük)

P. Mónika
egy boldog anya (tanár)

4. Fülpanaszok


Halláscsökkenés gyógyítása Safe Laser-rel

Halláscsökkenés gyógyítása Safe Laser-rel

20 évvel ezelőtt kezdett romlani a hallásom. Az alapos és rendszeres orvosi vizsgálatok semmilyen szervi eltérést nem tudtak kimutatni, ezért hatékony gyógymódot sem tudtak ajánlani.

Évről évre folyamatosan egyre rosszabbul hallottam és végül egy komoly halláscsökkenésem alakult ki. A TV-t már csak nagy hangerővel hallottam, ami a környezetemet egyre jobban zavarta. A legutóbbi vizsgálaton már az életkoromnak tudták be a halláskárosodásomat.

A Safe Laser 150-et idén kezdetem el használni. Száloptikával vezettem be a lézerfényt naponta 5-5 percig mindkét fülembe.

Egy hónap után érzékeltem először, hogy jobban hallok és a következő hónapokban folyamatos lézeres kezelés mellett a javulás folytatódott.

Néhány hónap lézerezés után, már 95%-os ismét a hallásom és én kérem meg a környezetemet, hogy halkítsák lejjebb a TV-t.

Egészségügyi szakértőként számomra is megdöbbentő, hogy ilyen javulást lehetett elérni napi néhány perces, fájdalommentes lézerkezeléssel, mindezt az otthonom kényelmében.

Hálás vagyok, hogy visszakaptam ifjúkori hallásomat

E. Károly - Egészségügyi szakértő
Vásárlói levél

F. Mária – vásárlói levél

F. Mária - vásárlói levél

15 éve műtötték a fülemet. Azóta folyamatos fülgyulladással küzdöttem. Havonta 2-3x mentem orvoshoz az elviselhetetlen fájdalom miatt.

Egy hétig világítottam mindkét hallójáratomat a Safe Laser berendezéssel, naponta 5-5 percig. A lézeres kezelések óta teljesen panaszmentes vagyok.

Azóta is rendszeresen használom a készüléket.

F. Mária
pedagógus

Sz. Lajos – vásárlói levél

2 éve egy fürdőzésnél külső hallójárat gyulladást kaptam. Adtak rá antibiotikumos kezelést, fülsprayket, de hatástalannak bizonyultak. Egy éven keresztül folyt a fülem és erős fájdalmaim is voltak.

A Safe Laser 150 készülékkel és száloptikával 6 hetes kezelés után minden panaszom elmúlt és teljesen meggyógyultam.

Sz. Lajos
szállítmányozó vállalkozó

Sára – vásárlói levél

Sára - vásárlói levél

Sárának a genetikai betegsége miatt a tüdeje
is gyenge, folyamatosan fekszik és nem tud váladékot üríteni.

1 éve krónikus orrfolyás és váladékozás, melyet semmilyen terápiával nem tudtak gyógyítani.
Napi kb. 20x orrszívást végeztek.

Safe Laser napi 1x 4 perc kezelés 2 hét alatt tünetmentessé tette.

12 hónapja tünetmentes!

Sára
vásárlói levél

Bódi Sylvi – vásárlói levél

Bódi Szilvi - vásárlói levél

Naponta kétszer kezelem a fülem a Safe Laser-rel (Safe Laser – Lézeres fényterápia). Reggel így indítom a napot, aztán szörf, majd ebéd, s megint szörf. S hogy keretbe rakjam a napot, lefekvés elött is lézerezek.

Az egész kezelés nem vesz igénybe több, mint 12 percemet.

A kis csodakészülékem nagyon sok mindenre jó, mert a lézerfény gyorsítja illetve beindítja a szervezet gyógyulási folyamatait (biostimuláció). Fájdalomcsillapító, gyulladás és duzzanat csökkentő hatása van. Javítja a vér- és nyirokkeringést, serkenti a sérült idegek regenerációját. Ennek köszönhetően nagyon szép eredményeket lehet elérni a mozgásszervi betegségek, fogászati problémák, allergia, asztma, szénanátha, légúti gyulladások, sportsérülések, bőr problémák és ami számomra most a legaktuálisabb: fülpanaszok esetében is.

A Safe Laser egyébként világújdonság, mely tőlünk magyaroktól jön. Erre különösen büszke vagyok! A Magyar Tudományos Akadémia Doktorának, egy csodálatos embernek, kiváló fizikusnak, Dr. Rózsa Károlynak köszönhetjük ezt a találmányt.

Bódi Sylvi
vásárlói levél

Bódi Sylvi – vásárló levél

Bódi Szilvi

Nagyon sok nehézséggel kellett szembenéznem az elmúlt hetekben. Több, mint két hete állandó társam a fülzúgás. A hallásvizsgálati eredményeim aggodalomra adnak okot. Hallóideg károsodásom lett az egyik fülemben.

A középfül gyulladásom megtámadta a hallóidegeket és ott okozott károsodást. Így az antibiotikum után azonnal szteroidot is kellett szednem… Több terápiára is jártam és mindenféle ideg regenerálódást segítő gyógyszert és táplálék-kiegészítőt szedek.

Volt ebben az időszakban lelkileg néhány mélypont, de ezekből mindig pozitívan jöttem ki. Egészségügyi kihívásként tekintek a dologra és hiszek a gyógyulásban. Remek orvosom (Dr. Fülöp Györgyi) van és kiváló szakemberek vesznek körül a terápiás kezeléseknél is.

Hiszem, hogy amikor a fülemben muzsikáló kis tücsök megunja, akkor továbbáll és én újra rendesen hallani fogok a jobb fülemre.

Most újra repülőn ülök, megyek a hőn szeretett kis óceánomhoz Mikronéziába.  Útitársam ez a csodálatos kis lézer készülék (Safe Laser – Lézeres fényterápia), melynek gyógyhatását már az elsö pár kezelés után éreztem. Részben ennek is köszönhető, hogy már repülhetek!  Picit furán néznek rám itt a gépen amikor világíttatom magam, de ez engem egy cseppet sem érdekel. Ezt magammal hozom és mindennap kezelni fogom vele a fülem.

A lelkemnek biztosan nagyon jót fog tenni, hogy ismét abban a közegben lehetek, ahol a legboldogabb vagyok: a hullámok hátán.

Bódi Sylvi
Vásárlói levél


Pollen allergia

Pollen allergia

29 éves vagyok és egy kertészetben dolgozom. Gyerekkorom óta van pollen allergiám. Mivelszeretem a munkám és folyamatosan növényekkel foglalkozom, ezért allergia gyógyszereket kellett szednem. Sajnos így a gyógyszer költségem elég magas volt és sokszor beteg voltam több héten át.

Egyik ilyen “megfázásom” alkalmával meguntam a dolgot és édesanyám tanácsára elkezdtem használni a Safe Lasert! Édesanyám már régóta használja a készüléket és nagyon sok jót mesélt róla.

Kicsit hitetlenkedtem, de ez azonnal elmúlt, mikor az első kezelés után végig tudtam aludni az éjszakát! Az utasítás szerint naponta 2×5 percig lézereztem mindkét orrnyílásomat a kicsi lézerrel (Safe Laser 30). Pár nap elteltével a kínzó köhögés is elmúlt és megszűnt az orrfolyás. Azóta tavasszal és ősszel naponta kezelem magam, a többi hónapban heti 2-3x fenntartó kezelést végzek és teljesen egészséges vagyok! Jobb kedvem van és már a szemem se viszket!

Köszönet a lézer feltalálójának!

Herbály Margit - kertész
Vásárlói levél

Pollen allergia

Pollen allergia

Már 26 éve masszív pollenallergiától szenvedek, ami asztmás rohamokkal, orrdugulással, szemgyulladással és miden más kellemetlen tünettel jár, amitől szenvedni lehet.

Ezek a tünetek főleg parlagfű virágzása idején tették az életemet elviselhetetlenné.

Ebben az időszakban eleinte orrcseppel, majd későbbiekben orrsprayvel próbáltam az orrdugulástól megszabadulni.

Ennek következményeként évek alatt a szaglásom teljesen tönkrement, mert úgy szétmarták a szaglószervemet a fent említett vegyszerek. Már arról is lemondtam, hogy valaha, valaminek is fogom még érezni az illatát.

A Safe Laser 150 használatával a következő allergiás szezonkor a tünetek már enyhülni kezdtek – kevesebbet dugult be az orrom, nem volt asztmás rohamom – tehát tényleg könnyebben éltem meg ezt az időszakot.

Igazán akkor döbbentem meg, amikor a szaglásom elkezdett visszatérni. Egyik reggel arra ébredtem, hogy friss finom kávé illatot érzek! Erre végképp nem számítottam.

Azóta a szolidabb illatokat is érzem és hálás vagyok érte, hogy egy érzékszervem újra működik!

V. Tibor
Pénzügyi tanácsadó

Fogmentés Safe Laser készülékkel

Fogmentés Safe Laser készülékkel

Két hete fogorvosom a röntgenfelvétel átnézése után, jobb oldali bölcsességfogamat kihúzásra ítélte. Valóban érintésre is nagyon fájt, de valamit azért még megpróbáltam.

A Safe Laser 500 Infra készülékkel arcon át egy hétig folyamatosan kezeltem fogamat, több irányból is. Az érzékenység folyamatosan és szinte azonnal csökkent!

Az első napokban csak néhány órára, de kb. a hetedik napi kezelés után, teljesen megszűnt a fájdalom, rágni tudok vele.

Elmúlt az érzékenység, a gyulladás. Gondolom, nem kell különösen hangsúlyoznom, hogy ez életminőségileg mennyire fontos, alapvető, s hogy mennyi kiadástól szabadított meg.

Ezek után fogorvosom kölcsönkérte a készüléket saját térd ízületi problémájának, valamint felesége derékbántalmainak kezelésére és nekik is segített.

Köszönöm, nagyon köszönöm!

Dr. P. Péter

Fájdalom csillapítás safe laser 500 infrával

Fájdalom csillapítás safe laser 500 infrával

Semmi sem olyan meggyőző, mint a személyes tapasztalat

Egy kisebb szájsebészeti beavatkozás után lehetőségem lett kipróbálni, hogy tényleg mennyire hatékony a lézerünk fájdalom csillapításban.

Az orvos felhívta a figyelmemet, hogy 3-4 napig nagyon fájhat, mindig legyen nálam fájdalomcsillapító.

1db-ot bevettem a műtét után, utána jött a kísérlet, hogy mi lesz ha csak a lézert használom. Napjában 3-4x 5-10 perc kezelési idővel (akut esetben lehet) kívülről világítottam a bölcsességfogam helyét és az 1 hét alatt a varratszedésig semmilyen fájdalmat sem éreztem!!!

Jó érzés megtapasztalni, hogy amit állítunk a készülékről valóban tudja is, de több tapasztalatra nem vágyom.

Rózsa Tamás
villamosmérnök

Fogászati beavatkozás után gyorsabb gyógyulás

Fogászati beavatkozás után gyorsabb gyógyulás

November közepén egy műtéttel 5db implantátumot ültettek be az alsó állkapcsomba. A műtét sikeres volt, a beavatkozást végző kezelő orvos előrejelzése szerint, a klinikán végezhető rendszeres fogászati-lézeres kezelés mellett is csak február végére, március elejére várható az implantátumok tökéletes beépülése (becsontosodása) a fogínybe.

A klinikai lézeres kezelés helyett a Safe Laser 500 Infra készüléket használtam az otthonomban, napi 2-3x 3 perc időtartamban, külsőleg, arcbőrön keresztül.

Az eredmény fantasztikus, a rehabilitációs idő az előre jelezett 3-3,5 hónap helyett 1,5 hónapra csökkent.

Január elején elkezdődhetett a fogak felépítése az implantátumokra.

Külön könnyebbség volt, hogy a kezelésekhez nem kellett hetente többször a klinikára bejárni, várakozni… stb., hanem otthon kényelmesen, utazgatás nélkül tudtam elvégezni.

Köszönöm, hogy használhattam ezt a fantasztikus készüléket!

W. Andrea
védőnő

7. Cukorbetegség


8. Kozmetikai problémákFényterápiás eszközök összehasonlítása:


Fényterápiás eszközök összehasonlítása

Hogyan válasszunk lézert?

(HOGY NE LEGYÜNK CSALÁS ÁLDOZATA?)


Amikor saját vagy szerettünk egészségéről van szó, esetleg egy fájdalommal járó betegségben szenvedünk, minden reményszálba megkapaszkodunk, ami esély lehet a gyógyulásra. Ilyenkor az ember kiszolgáltatottabb, hajlandó akár erején felül is áldozni vagy olyan dolgokat megvenni, ami más helyzetben eszébe sem jutna.

A „kiszolgáltatott” fogyasztók védelmében az illetékes egészségügyi hatóságok és a fogyasztó védelem komoly szabályokat állított fel, melyeknek minden gyógyászati és orvostechnikai eszközgyártónak meg kell felelni.

Sajnos egyre több olyan cég jelenik meg, amely félrevezetéssel kihasználja ezt a „remény kereső” állapotot és minden szükséges engedély nélkül olyan eszközöket forgalmaz (sokszor irreális áron), mely alkalmas a vásárók megtévesztésére.

Miért veszélyes ilyen (főleg nyugdíjasoknak szervezett termékbemutatókon forgalmazott) eszközöket vásárolni?

 • Semmilyen minősítő cég nem vizsgálta a hatékonyságát a készüléknek.
 • Nem vizsgálták, hogy veszélyes-e az egészségre.
 • Komolytalan, sokszor hatástalan eszközöket árulnak magas áron.
 • Garanciális és szervíz háttér nélküli cégek árusítják, melyeket néhány hónap múlva már el sem lehet érni.

Hogyan tudok meggyőződni, hogy engedélyezett és hatékony eszközt vásárlok?

 • Minden orvostechnikai céget egy felhatalmazott minősítő cég (notified body) megvizsgál és egy CE jellel lát el (megfelelőségi jelölés), ahol a CE mellett a minősítő cég négyjegyű azonosító száma is szerepel. Pl. CE2409
 • Ha csak a CE jel szerepel a számok nélkül, akkor biztos, hogy nem egy minősített orvostechnikai eszközzel állunk szemben. Sok távolkeleti gyártó készülékén megtalálható a CE jel, de az nem azonos a megfelelőségi jelöléssel, hanem a „China Export” logója.
 • Kérje meg a forgalmazót, hogy mutassa meg a készülék EK tanúsítványát (CE tanúsítvány), melyen szerepelni kell a készülék nevének, típusszámának, a gyártó cég nevének és címének, a minősítést végző cég adatainak és elérhetőségének. Ezt a tanúsítványt a készülék használati útmutatójának is tartalmaznia kell, jól olvasható változatban.
 • Nézze meg, hogy a készüléken szerepel-e a gyártó neve és a használati útmutatóban megtalálható-e az elérhetősége (telefon, e-mail, weboldal).
 • A használati útmutatónak tartalmaznia kell, hogy milyen betegségek kezelésére engedélyezték a készüléket (indikációs körök). A minősítő cég megvizsgálta, hogy milyen betegségek gyógyítására hatékony az eszköz és ezek szerepelhetnek a használati útmutatóban.
 • Ne dőljön be az azonnali hatalmas árkedvezménynek! Sokszor irreális kedvezményt ajánlanak fel, ha azonnal kifizeti vagy leelőlegezi a készüléket. Ennek a célja, hogy ne legyen ideje végiggondolni a vásárlást és ne legyen lehetősége utánanézni a készülék hátterének.

Ha bizonytalan, hívja fel a gyártó céget! Nézze meg, hogy az adott készülék szerepel-e a gyártó választékában. Sajnos egyre többször visszaélnek a Safe Laser márkával, Dr. Rózsa Károly nevével és olyan készülékeket reklámoznak vele, melyet nem mi fejlesztettünk, engedélyeztettünk és gyártottunk.

Ráadásul ezeknek a készülékeknek a teljesítménye 1-10%-a csak az eredeti Safe Laser készülékeknek! Kizárólag minősített orvostechnikai eszközt vásároljon!

Safe Laser
fejlesztő csapata

Csatolt fájlok


Hivatalos orvostechnikai eszköz

Tanúsítvány szám: 144783.18-09-05,   CE2409